• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
25% rabatt på nesten hele butikken - Klikk her!

Blast From The Past -


Denne Rocky Mountain skatten fra 90-tallet fikk vi i gave fra en kunde. Rocky Mountain Vertex ltd. Team only - Team var det samme som toppspekk modellene er nå, slik som dagens C90 eller Rally Edition.Kjøpt på postordre som det het den gang🫶🏼 fra USA i 1996. Prisen var omtrent 16.000,- på den tiden - vesentlig mindre enn den kostet i Norge.

Sykkelen skulle egentlig brukes i Birken i 1996, men den kom akkurat en uke for sent. Kanskje like greit, siden det var en gjørmefest på Birken det året.

Team Only - det samme som dagens C90 eller Rally Edition

I årene mellom i 1997 - 2000 var sykkelen i Australia. Der den ble brukt i konkurranser på sport-nivå og var medlem i Canberra Off Road Cyclists. I 1998 ble det oppdaget et brudd i rammen i chainstay. Sykkelen ble sendt inn til den lokale forhandleren som fikk en ny ramme fra Rocky Mountain på garantien. I forbindelse med ny ramme ble det også anledning til å velge andre farger. Valget falt da på gul/sort i stedet for rød/gul som rammen originalt ble levert i.

Bereist - Denne sykkelen har nok sett mer av verden enn de aller fleste av oss.

I årene 2000 - 2003 bodde eieren i Sveits og benyttet sykkelen i områdene rundt Geneve og Chamonix-dalen. Siden var sykkelen i Norge noen år før den igjen var tilbake i Sveits.


Den har noen skrammer og bruksmerker, men så har den vært på veien siden 1996 også.

I 2018 til 2020 var sykkelen med til Ghana hvor den ble brukt en del rundt hovedstaden Accra, blant annet i deler av Ghana Grand - et arrangement som den britiske ambassaden i landet arrangerte.

Etter tiden i Ghana ble sykkelen brukt til vintersykling til og fra jobb i Oslo i to år, før eieren innså at det ikke lenger var praktisk å ha en så gammel sykkel i daglig drift om vinteren.

Original - Setepinnen er byttet ut. Ellers er sykkelen som den ble levert.

Sykkelen har i stor grad klart seg uten skifte av deler bortsett fra sete og setepinne. Setepinnen som står på sykkelen nå ble skaffet i Ghana etter at den gamle røk i innfestningen. Ellers er hjul, gir, krankarmer og styre/stem det samme som sykkelen ble levert med. Demperen hadde siste service i Australia i 2000, så det er det nok på høy tid med en ny.

Se litt mer moderne Rocky Mountain sykler her