• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
x
Varenr: 294666
Bøker

Sikker klatring

449,-

4 på nettlager
Komplett oppslagsverk i klatresikkerhet
Hvorfor skjer ulykker og hvordan kan du unngå at det skjer deg?

Klatring er ikke lenger en ekstremsport for de få, men en aktivitet for folk i alle aldre på både innevegger og utendørsklipper over hele landet. Like fullt er det fortsatt en risikosport, der ulykker og farlige situasjoner oppstår med jevne mellomrom. Gode kunnskaper, ferdigheter og vurderinger gjør klatringen relativt trygg – men det er lettere sagt enn gjort: Både nybegynnere og mer erfarne klatrere kan ha kunnskapshull uten å være klar over det. Og risikovurdering er vanskelig, fordi man ofte mangler et realistisk bilde av hva som kan gå galt og hvorfor.

Sikker klatring er den første boka fullstendig viet til å løse begge disse problemene. Den inneholder lærdom fra over 1000 ulykkeshendelser, og gir deg bedre oversikt over faremomentene ved alt fra inneklatring til fjell- og isklatring. Boka tilbyr blant annet praktiske tips, viktige forholdsregler og nyttig innsikt i mekanismene bak menneskelig svikt. Den passer for alle som er interessert i klatring - uansett erfarings- og ferdighetsnivå.

Egne kapitler for ulike klatregrener:
  • Buldring og inneklatring
  • Tradklatring og fjellklatring
  • Sportsklatring
  • Is- og vinterklatring
  • ISBN: 978-82-93090-74-8
Geir Evensen er en dreven klatrer som i samarbeid med Norsk Klatring og Fri Flyt forlag har skrevet den definitive veilederen for alle klatrere. Han er utdannet sivilingeniør, men har mesteparten av sitt arbeidsliv jobbet med tekst og bilde som journalist i NRK. Klatreinteressen startet i 1999, og vokste til en lidenskap som han i dag bruker mesteparten av fritiden sin på. Evensen er fast bidragsyter i bladet Klatring, og dette er hans første bokutgivelse.
Siste 30 dager
Bøker