• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
x
Varenr: 383549
Fixe

7,4 Gavarnie

blue 60m

2 799,-

2 på nettlager
1 i vår butikk i Oppdal
Farge: blue
Velg lengde
Ta vare på klatretauet, da varer det lenger:
Singing Rock Rope Bag
Singing Rock Rope Bag

499,-
Tilgjengelig
Tendon Rope Cleaner 0,5l
Tendon Rope Cleaner 0,5l

219,-
Tilgjengelig

For deg som vil ha det letteste og smekreste tauet for alpine bestigninger. Med bare 38g pr meter er dette et ultralett tau som gir deg oppdriften du trenger på lange alpine ruter  (og ikke minst anmarsjer). 
Tauet er sertifisert UIAA Water repellent og er fullstappet med den beste teknologien til Fixe.

NB! Dette er et tau kun for rutinerte alpinister som skjønner begrensningene et så tynt tau gir. Det anbefales ikke å klatre tre personer i taulaget der klatrerne følger på hvert sitt tau. Sørg også for å bruke egnet taubrems for sikring og rappell. Edelrid Micro Jul taubremsen kan brukes. Dersom man bruker andre taubremser (på eget ansvar) som ikke er godkjent for taudiameteren , anbefales det å bruke hansker og prøve ut håndteringen på trygg grunn.


Impregnering: Full dry UIAA Water repellent - dette er den kraftigste impregneringen til Fixe, tauet absorberer kun 1-2% vann, der UIAA-sin “Water repellent”-standard krever maks 5%. Både strømpa og kjernen er impregnert, noe som gir ekstra god beskyttelse både mot frysing, absorbering av vann, dritt og støv.

Endurance construction: Strømpa er slått med enkle kordeler, noe som gir en “finmasket” strømpe. Dette minsker friksjonen og gir lengre levetid på tauet - faktisk opp til 30% ifølge Fixe sine interne tester. Samtidig blir tauet veldig behagelig å håndtere og jobbe med. 

Fusion: Strømpe og kjerne er føyd sammen med en patentert teknologi som motvirker strømpeslipp og som øker levetiden på tauet. Teknologien gir deg også økt sikkerhet, da strømpa ikke vil gli nedover kjernen dersom du får et kutt på tauet når du er i fjellet, og du kan komme deg ut av situasjonen på en tryggere måte.

Midtmerke: Ja

8m merke: Tauet har et rødt merke 8 m fra hver ende. Det gjør det enkelt å identifisere lengden mot slutten av en lang rapell eller hvor mye tau du har igjen på en lang taulengde.

Reflector: Hver ende er merket med reflekterende tape, dette vil du verdsette når du prøver finne enden av kveilen i mørke.

Ultrasonic cut: Endene er kuttet med mikrovibrasjoner som smelter sammen strømpa og kjernen slik at de blir stive og beskytter mot slitasje.

Produsert i Barcelona - Spania

Sesong: 2023-01
Type: Halvtau, Tvillingtau
Diameter7,4mm
Type tauHalv- og tvillingtau
Antall fall uiaa-fall*5 / 14
Vekt38 g/m
Fangrykk*7,5kN / 8,2kN
Strømpeslipp0mm
Dynamisk forlengelse*38% / 28%
Statisk forlengelse10% / 11%
Andel strømpe37%
SertifiseringEN892 - UIAA101 - 

* Tauet er sertifisert både som halv- og tvillingtau. Pga. testmetoden blir ikke parameterne de samme for tvillingtau som for halvtau.

Siste 30 dager