• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
Bestillingsfrist for levering til jul: 14.12 kl 11.00
x
Varenr: 200311
Beal

Opera 8,5mm Unicore 60m green

Golden Dry
VPG-pris

3 029,-

4 på nettlager
Velg lengde
Farge: green
VPG-pris
“​​VPG-pris” er utvalgte varer vi har prisa så lavt vi kan ved hjelp av prisrobot. Ferdig snakka.
Lett sportsklatretau!
Med bare 48g pr meter er Opera det første enkelttauet under 50g. Tauet er sertifisert både som enkelttau, dobbeltau og tvillingtau.
Som enkelttau er dette fjærlett og fantastisk i bruk, men det gir også en del begrensninger, både i forhold til valg av taubrems, slitasje og kutt. Som dobbeltau er dette en klassisk arbeidshest som de fleste vil like.
Tauet er mykt og godt å jobbe med og har lavt fangrykk.

Bruk: Først og fremst et tau for bruk i fjellet. Som dobbelttau er dette et slitesterkt og trygt. Som enkelttau er dette kun anbefalt for meget erfarne klatrere som kjenner begrensningen til en sli diameter.
For hvem: Som enkelttau, kun for meget erfarne klatrere. Som dobbelttau er dette et godt allroundtau for deg som klatrer i fjellet.
Vekt - 48 g/m
Golden Dry impregnering:
Hvert kordel i strømpa og kjernen er behandlet med vann- og slitasjehemmende kjemikalier før tauet blir produsert. Impregneringen forlenger levetiden til tauet og forhindrer at tauet trekker vann og blir tungt. Den kjemiske behandlingen tåler mye slitasje og bruk før den slites ut.
Et tau der vann og smuss preller av øker sikkerheten. Våte tau blir glatte når de går igjennom taubrems, samtidig som de fryser og blir uhåndterlige under vinterklatring.

UIAA Water repellant:
UIAA har jobbet i nesten 10 år for å finne en standard for sertifisering av tauimpregnering.
Den nye standarden er nå på plass og for at produsentene kan merke et tau med "UIAA Water repellant" må tauene gå igjennom en tøff test.
Tau som kun har impregnert strømpe oppfyller ikke kravene i testen, og langt ifra alle fullimpregnerte tau består testen. Tau som er merket med "UIAA Water repellant" er en ekstra sikkerhet for deg som bruker ved at du får et tau som virkelig ikke trekker vann.
Tauene blir testet ved at de påføres en viss slitasje før de legges i vannbad i 15 min. For å bestå testen kan ikke tauet absorbere mer enn 5% av sin opprinnelige vekt. Til sammenligning absorberer et ikke-behandlet tau rund 50% av sin egen vekt, og en del tau som oppgis som impregnerte kan trekke opp til 20-40% av sin opprinnelige vekt.
Unicore
BEAL har gjennom sin patenterte teknologi Unicore lykkes i å "lime" sammen strømpe å kjerne på tauet. Dette gir et mer kompakt tau og skal forhindre strømpeslipp. Tau med denne teknologien er derfor godt egnet til topptauing og innarbeiding av sportsruter, samtidig som det gir et mer smidig tau som føles godt å jobbe med i alle sammenhenger.
Sesong: s 2022 vpg, s 2023 vpg, v 2324 vpg
Type: Halvtau, Heltau, Tvillingtau
Bruk: Fjell- og alpinklatring, Isklatring