• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
Gjør en god deal i vår Outlet!
x
Varenr: 343342
Exped

Dura 8R

M

Nå 1 549,-

2 899,-
10+ på nettlager
1 i vår butikk i Oppdal
Velg størrelse
Slitesterk og varm!
Dura-mattene er laget så slitesterke og varme som mulig for krevende turer både i alpine miljøer så vel som på polare turer. Yttermaterialet er laget i 75D/170D resirkulert polyester og tåler en støyt.

Dura 8R er den varmeste matten fra Exped med r-verdi 8 og er et rent vinterunderlag. Matten er fylt med RRDS-sertifisert dun.


Vekt - fra 975 g
Materiale:
  • Resirkulert 75D/170D ripstop polyester, Oeko-Tex® 100 sertifisert
  • 700 cuin/oz dun, RDS sertifisert
Alle mattene fra Exped bruker resirkulert Ripstop polyester yttermateriale, bluesign® sertifisert Texpedloft og RDS-sertifisert gåsedun.


R-Verdi:
I tillegg til en god sovepose så er også isolasjonsevnen til matten veldig viktig for å få en god natts søvn. R-verdien oppgitt i produktnavnet sier noe om isolasjonsevnen matten har. Jo høyere verdi, jo bedre isolasjonsevne. Exped opererer med r-verdier fra 1-9 som i praksis er 10°- minus 45°
Sesong: s 2023 vpg
Bærekraft: Dyrevelferd, Miljøsertifisert, Resirkulert
R-verdi Nedre temperaturgrense Stikkord
7,8 -40°C Slitesterk og varm


Størrelse M MW LW
Tykkelse 9cm 9cm 9cm
Størrelse 52 x 183cm 65 x 183cm 65 x 197cm
Vekt 965g 1140g 1235g
Pakket størrelse 15,5 x 23cm 16,5 x 27cm 17,5 x 27cm
Miljøsertifisert

Miljøsertifisering er mer bærekraftig fordi det sikrer at produkter eller tjenester er produsert under strenge regler for å minimere påvirkning på miljøet. Sertifiseringen kan bidra til å redusere bruken av farlige kjemikalier og andre materialer som kan forurense vann, luft og jord, samt bidra til å begrense avfall og utslipp fra produksjonsprosesser. Sertifiserte produkter eller tjenester kan også gi forbrukerne trygghet i at produktene oppfyller visse bærekraftsstandarder og kan dermed oppmuntre til økt bevissthet og etterspørsel etter slike produkter. Dette kan bidra til å skape et marked for miljøvennlige produkter og tjenester, og oppfordre bedrifter til å ta mer bærekraftige valg i sin produksjon og levering.

Dyrevelferd

Det er viktig å velge produkter som bryr seg om dyrevelferd for å unngå at dyr lider unødvendig. Mange dyr blir utsatt for mishandling og dårlige forhold under produksjon av mat, klær, kosmetikk og andre produkter. Ved å velge produkter som er produsert med hensyn til dyrevelferd, kan forbrukere bidra til å redusere dyrelidelser og oppmuntre til mer ansvarlig behandling av dyr i hele produksjonskjeden.

Resirkulert

Resirkulering er bærekraftig fordi det reduserer behovet for å utvinne nye råvarer og reduserer avfallsmengden som havner på fyllinger og i naturen. Ved å resirkulere materialer som plast, papir og metall kan vi gi disse materialene et nytt liv og spare energi og ressurser i produksjonsprosessen. Resirkulerte produkter kan også bidra til å redusere utslipp av klimagasser og forurensende stoffer som oppstår under produksjonen av nye produkter. Ved å kjøpe resirkulerte produkter kan forbrukerne også bidra til å støtte en økonomi som er sirkulær og bærekraftig, og oppmuntre bedrifter til å utvikle mer miljøvennlige produkter og produksjonsprosesser.