• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
30% på turutstyr, klatreseler og ryggsekker: Se rabattkoder her!
x
Varenr: 343335
Exped

Dura 5R Duo

LW

Nå 2 499,-

3 399,-
5+ på nettlager
Velg størrelse
Slitesterk og varm!
Dura-mattene er laget så slitesterke og varme som mulig for krevende turer både i alpine miljøer så vel som på polare turer. Yttermaterialet er laget i 75D/170D resirkulert polyester og tåler en støyt.

Dura 5R Duo er tiltenkt som en 4-sesongs matte for bruk hele året med hovedvekt mot vinter for 2 personer. Matten er fylt med 160 g/m2 Texpedloft mirkofiber.
Vekt - 1470 g
Alle mattene fra Exped bruker resirkulert Ripstop polyester yttermateriale, bluesign® sertifisert Texpedloft og RDS-sertifisert gåsedun.


R-Verdi:
I tillegg til en god sovepose så er også isolasjonsevnen til matten veldig viktig for å få en god natts søvn. R-verdien oppgitt i produktnavnet sier noe om isolasjonsevnen matten har. Jo høyere verdi, jo bedre isolasjonsevne. Exped opererer med r-verdier fra 1-9 som i praksis er 10°- minus 45°
Sesong: s 2023 vpg, s 2024 vpg
Bærekraft: Miljøsertifisert, Resirkulert
R-verdi Nedre temperaturgrense Stikkord
4,8 -20°C Slitesterk og varm


Størrelse Duo M Duo LW
Tykkelse 7cm 7cm
Størrelse 105 x 183cm 130 x 197xm
Vekt 1470 1765
Pakket størrelse 19 x 34cm 20 x 38cm
Ytterstoff Resirkulert 75D/170D ripstop polyester, Oeko-Tex® 100 sertifisert Resirkulert 75D/170D ripstop polyester, Oeko-Tex® 100 sertifisert
Isolajon 160 g/m2 Texpedloft microfiber, bluesign®sertifisert 160 g/m2 Texpedloft microfiber, bluesign®sertifisert
Miljøsertifisert

Miljøsertifisering er mer bærekraftig fordi det sikrer at produkter eller tjenester er produsert under strenge regler for å minimere påvirkning på miljøet. Sertifiseringen kan bidra til å redusere bruken av farlige kjemikalier og andre materialer som kan forurense vann, luft og jord, samt bidra til å begrense avfall og utslipp fra produksjonsprosesser. Sertifiserte produkter eller tjenester kan også gi forbrukerne trygghet i at produktene oppfyller visse bærekraftsstandarder og kan dermed oppmuntre til økt bevissthet og etterspørsel etter slike produkter. Dette kan bidra til å skape et marked for miljøvennlige produkter og tjenester, og oppfordre bedrifter til å ta mer bærekraftige valg i sin produksjon og levering.

Resirkulert

Resirkulering er bærekraftig fordi det reduserer behovet for å utvinne nye råvarer og reduserer avfallsmengden som havner på fyllinger og i naturen. Ved å resirkulere materialer som plast, papir og metall kan vi gi disse materialene et nytt liv og spare energi og ressurser i produksjonsprosessen. Resirkulerte produkter kan også bidra til å redusere utslipp av klimagasser og forurensende stoffer som oppstår under produksjonen av nye produkter. Ved å kjøpe resirkulerte produkter kan forbrukerne også bidra til å støtte en økonomi som er sirkulær og bærekraftig, og oppmuntre bedrifter til å utvikle mer miljøvennlige produkter og produksjonsprosesser.

Siste 30 dager