• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
x
Varenr: 370302
Evi ski

EVI 35 Ultraviolent

toppturpakke med bindinger

0,-

Èn ski til alt!
35 Ultraviolent tar over stafettpinnen etter den trofaste Violent. Med ny tipp og en noe kraftigere “swung” er dette kanskje den eneste skien du trenger. Ultraviolent håndterer alt fra en sesong med is til touring i meters pudder. Den er ikke for lett, men heller ikke for tung. Skiene blir levert med M6-fester for Nockers, eller vektlodd som festes i rockerovergangene på skiene. Om du ønsker en ski til alt, så slipper du å lete lenger!
  • Stål og gummi-forsterket tupp
  • Bred nok for pudder, lett nok for touring
  • Karbon-forsterkede kanter
  • M6-inserts for Nockers
  • Mål: 131-106-122 mm
  • Flex: 66666
Vekt - 1750g i 172cm

Hvem passer denne for?

For de som ønsker en ski til alt
EVI er ski designet og produsert på Øverlønset i Oppdal av skimaker Endre Hals.

Geometri
Den viktigste faktoren hos en god ski er geometri og konstruksjon. Endre Hals har gjennom en årrekke utviklet og finjustert den perfekte ski-geometri, og er stadig i utvikling.

Kjerner
Skikjernene som blir brukt i alle ski fra EVI er laget av håndsorterte materialer, og laminert på in-house. Kjernene få innsvin og taper, slik at den ytterstrengen i laminatene får et større innslag av hele fiber. Det gir bedre kvalitet i både konstruksjon og kjøreegneskaper. Limtreet blir kappet opp i mange smale emner, hvor nærmeste par blir speilvendt og limt sammen til kjerne. Hele kjernen er da symmetrisk utformet. Et par ski består av de samme ask- og poplar-plankene.

Kompositter
EVI legger mye arbeid ned i hvordan de lager fiber-komposittene som blir brukt på skiene. Alle glass- og karbon-fiber materialene er lagt og orientert etter egne spesifikasjoner og avviket er minimalt! EVI lager sine egne pre-preg laminater, for å ha full kontroll på alle steg av produksjonen.

Grafikk
Grafikken som blir brukt på skiene gjøres med en teknikk enklest sammenlignet med tatovering, hvor grafikken trenger gjennom materialene på skien og binder seg til polymer-molekylene.

Ski Flex Index / SFI
SFI er en skala som beskriver fleksen i skien. Skien deles opp i 5 soner hvor hver av sonene får en fleksgrad. Endre Hals har gjennom en årrekke undersøkt over 500 par ski og kommet frem til en skala som beskriver skiens fleks. Tallet 5 er middelverdien.

Nockers
Nockers er enkelt forklart vektlodd som skrues i rockerovergangene på skien. Loddene veier 200g hver, og øker egenvekten til skien med 400g pr ski og forvandler en lett toppturski til en kjøresterk frikjøringsski.

Kortfell
Kortfellen gir en raskere ski på tur opp med vektbesparelse. Mindre friksjon mot underlaget gjør at skien glir enklere og man bruker mindre krefter på tur opp. Et enkelt og genialt festesystem gjør det enkelt å feste og ta av fellene.
Midtbredde: 100-110mm
Sesong: v 2223 vpg
Alder og kjønn: Herre
Lengde 172cm 177cm 182cm 187cm 192cm
Vekt 1750g 1800g 1875g 1950g 2000g
Radius 18m 19m 20m 21m 22m
Mål 131-106-122 mm
Siste 30 dager

Tilpass og kjøp

Ski
search
Bindinger
Valgfri
Toppturbinding
search
Feller
Valgfri