• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
30% på turutstyr, klatreseler og ryggsekker: Se rabattkoder her!
x
Varenr: 184916
Camp

Matik

assisterende taubrems

2 149,-

1 på nettlager
CAMP Matik er en av mange assisterende taubremser, men svært få kan skryte av samme egenskaper. Den store kammen, måten den aktiveres på og den store kontaktflaten gir en gradvis låsing tauet. Gradvis låsing, såkalt bremsing er et nøkkelord her. Det gir lavere fangrykk, noe som er behagelig for deg som klatrer, er bra for sikringen som tar imot fallet og gir mindre slitasje på tauet
  • Assisterende taubrems med anti-panikk funksjon
  • Lett å kontrollere og gi ut tau på en trygg måte
  • Kontrollert nedfiring
  • Gradvis oppbremsing gir mindre maksimale krefter i systemet
  • Intuitiv tilkobling og treing av tau
  • Umulig å koble inn karabiner uten at tauet er lagt i og bremsen lukket
  • Varmsmidd aluminiumshus og presisjonsstøpt låsekam i rustfritt stål for økt slitestyrke
  • Godkjent i henhold til NS EN 15151-1 type 8
  • For tau mellom 8,6mm og 10,2mm
Vekt - 276 g
Huset på Matik er laget av varmsmidd aluminiumslegering, mens selve kammen er støpt i en ultrapresis form. Dette gir et utrolig sterkt hus og en rå følelse av kvalitet hele veien. Det er ikke mulig å koble inn en karabiner til bremsen uten av tauet er lagt inn og klargjort for sikring. Det betyr at du ikke kan gjøre jobben halveis!

Spaken for nedfiring er laget for å ha god kontroll og med fokus på trygg nedfiring. Det er enkelt å justere farten med spaken, og dersom du drar for hardt eller mister kontroll vil bremsen gå i låss gjennom anti-panikkfunksjonen. Kontrollen du føler over nedfiring med Matik er uovertruffen.

CAMP Matik er designet for tau mellom 8,6mm og 10,2mm. Dette området deles i to, og CAMP sier at tau fra 8,6mm til 9,6mm gir optimal funksjon spesielt med tanke på å gi ut tau. De tynneste tauene krever oppmerksomhet ved bruk. Tau fra 9,6mm til 10,2mm gir litt høyere friksjon når tau skal gis ut, men desto bedre kontroll under nedfiring og topptauing.

Godkjent som taubrems i henhold til NS EN 15151-1 Type 8

MERK - Assisterte taubremser som Matik assisterte, ikke automagiske. De hjelper deg som sikrer, og gir deg en fordel i kampen mot tyngdekraften og bakkefall. De gjør ikke jobben for deg. Alle slike bremser fungerer ulikt og krever ulike håndgrep. Ta deg tid til å lære deg håndgrepene, les brukerveiledningen og tørrtren på teknikken. Det er vel det minste du kan gjøre for taulagskameraten din.
Sesong: s 2024 vpg
Type: Mekanisk taubrems
Bruk: Sportsklatring
Siste 30 dager