• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
30% på turutstyr, klatreseler og ryggsekker: Se rabattkoder her!
x
Varenr: 264678
Black Diamond

Ultralight Ice Screw

13cm
VPG-pris

839,-

2 på nettlager
Velg lengde
VPG-pris
“​​VPG-pris” er utvalgte varer vi har prisa så lavt vi kan ved hjelp av prisrobot. Ferdig snakka. Rabattkoder gjelder ikke på VPG-pris.
Verdens letteste isskrue!
Ultralight Ice Screw er et etterlengtet og kjærkomment tilskudd i Black Diamonds klatresortiment. Med denne skruene setter de standarden for hvor lite en godkjent isskrue kan veie. Disse er 45% lettere enn Black Diamonds tradisjonelle Express-skruer, noe som vil merkes i selen om du racker opp for en langtur. Skruen er hovedsakelig laget av aluminium hvor tuppen er laget av rustfritt stål. Dette for å øke slitestyrken til de utsatte borretennene og dermed forlenge levetiden til hele skruen. Hengeren er laget i smidd aluminium og har to øyer for innklipping - kjekt på standplass! Sveiven er laget etter wire-gate prinsippet som bidrar til den lave vekten og holder håndtaket godt på plass i åpen og lukket posisjon. Håndtakene er merket etter Black Diamond sitt fargeskjema og er lett gjenkjennelig på selen.

NB: Aluminium er mer utsatt for slitasje enn stål, så man må beregne å bytte ut aluminiumskruer oftere enn stålskruer. Aluminium har også høyere friksjon mot is samt leder varme bedre enn stål. I sammenligning med stålskruer vil aluminiumskruer oppleves som treigere å skru i våt is samt være mer utsatt for utsmelting i kontakt med direkte sollys.
  • Aluminium kropp med rustrfri ståltupp
  • Henger i smidd aluminium med to øyer for innklipping
  • Lettvekt Wire-gate Express sveiv.
  • Fargekodet håndtak på sveiv som indikerer skruelengde
  • Kommer i lengdene 13 cm, 16 cm, 19 cm og 22 cm
  • Bruddstyrke 10 kN
  • CE sertifisert

Hvem passer denne for?

Et must for alpinklatrere, brevandrere og skibestigere som er ute etter å barbere ned vekten på klatre-racket sitt.
Sesong: v 2122 vpg, v 2223 vpg
Vekttabell Black Diamond Ultralight Ice Screw
Lengde Vekt
13 cm 74 g
16 cm 81 g
19 cm 89 g
22 cm 96 g
Siste 30 dager