Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
Produsent:
Beal (6)
Tendon (45)
Gruppe 1:
Gruppe 3:
Priser i lista:

 

Tau

Det finnes utallige variabler av klatretau. Det er imidlertid to hovedtyper; statisk og dynamisk. Statisk kan brukes til heising firing, og rigging av topptaufester, standplass etc. Såkalt rep, eller utstyrstau er også statisk. Disse kan ha en rekke bruksområder. Et av de viktigste er prusik, eller låseknute (klemknute). Dette brukes som sikkerhet ved rapell, og kan i nødsfall brukes til å knyte av et belastet tau, eller klatre opp langs et tau. En prusik skal være 6 mm. Ved bruk av ekstra sterkt rep (dyneema eller aramid) kan 5 mm være greit.
 
All klatring med potensiale for fall foregår med dynamisk tau. Dynamiske tau kan være fullimpregnerte, strømpeimpregnerte eller uimpregnerte. Et strømpeimpregnert tau vil tiltrekke seg mindre skitt og smuss enn et uimpregnert, og har derfor lengre levetid ved normal cragklatring hvor tauet vil bli liggende på bakken (med jord, sand  og annen smuss). Fordi et tau tåler en god del mindre når fibrene blir våte, bør det brukes fullimpregnerte tau ved vinter-, is- og fjellklatring, hvor vær og forhold kan føre til at tauene blir utsatt for mye fukt.
 
Dynamiske tau deles inn i tre katregorier:
Heltau: Også kalt enkelttau. Brukes for seg selv, som enkelt tau. Det vanligste ved sports-, crag- og innendørsklatring. Noen foretrekker også heltau til fjell- eller isklatring, men her er det ikke det vanligste.
Halvtau: Også kalt dobbelttau. Brukes alltid i par, men skal kobles vekselvis inn på mellomforankringene. Splittes gjerne i et høyere og et venstre på fjellruter, for å unngå taudrag. I taulag på tre, kan de to som følger klatre parallelt på hvert sitt halvtau. Knytes sammen ved rapell, slik at det gir dobbel lengde i forhold til enkelttau.
Tvillingtau: Skal alltid brukes i par, og alltid kobles sammen inn i mellomforankringene som om de var ett. Gir mulighet for dobbel rapellengde, og er mer kuttsikkert i forhold til enkelttau. Lettere enn halvtau. 
 
En del tau kombinerer flere av disse sertifiseringene, sågar alle tre. Disse er svært fleksible, men man må ha tunga beint i munnen: du kan f.eks. ikke bruke et tau både som halvtau og tvillingtau på samme taulengde. Når du klipper første mellomforankring må du bestemme deg for om du skal klippe vekselvis eller samlet hele taulengden, da en miks kan være farlig.
Sortèr på:
Sortèr på: