Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
Produsent:
DMM (8)
Grivel (23)
Ocun (27)
Petzl (10)
 
Str:
S (1)
L (1)
Priser i lista:
Vis alle...

 

Karabinere

Karabinere kan deles inn i skrukarabinere, karabinere og utstyrskarabinere. utstyrskarabinere er bare for å kunne henge på seg småtteri (nøttepirker, abalakovtréer etc.), og skal aldri inngå i sikringskjeden. Her er en oversikt over karabinene som brukes i sikringskjeden ved kaltring:
 
Skrukarabiner: Hovedsaklig finnes det HMS-karabin og D-karabin. 
HMS-karabinen er pæreformet med avrundet topp. Det er den som bør brukes til sikring, den fungerer sammen med alle typer manuell taubrems og kan brukes med munterknute. 
D-karabin er lettere og ofte noe sterkere i lengdeaksen. Denne er egnet  til standplasser og innkobling. Samt sammen med automatiske taubremser. 
 
Vanlige karabinere kan deles inn i karabiner med klassisk åpning, keylockkarabin, wirekarabin og oval karabin. Karabinere kan være både bøyd til og varmsmidd. Varmsmidd er den beste konstruksjonen, og kan bygges både lettere og sterkere. Men det blir ofte også dyrere. 
En wirekarabin er både lettere og mer driftsikker enn en klassisk karabin. Mindre masse i åpningsmekanismen minsker også sjansen for at denne åpner seg hvis karabinen slår mot veggen (noe som svekker karabinstyrken dramatisk, og kan føre til brudd hvis den slår mot veggen i det den belastes. Derfor brukes wirekarabinere som regel i tauenden av en kortslynger, og i begge ender på svært lette kortslynger. 
En keylockkarabin er en klassisk karabin hvor nesen er utformet med en fortykkelse på tvers i steden for et hakk. Dette gjør at nesen er glatt, og ikke henger seg opp. Det er derfor ekstra enkelt å klipse denne løs fra bolter, utstyrsløkker og tau og rep med tynnere diameter. Keylockkarabinere brukes ofte i bolteenden av kortslynger.
En oval karabin, helst med keylock, er svært egnet for å racke kiler på. Det blir da lettere å bla mellom kilene. 
 
Det finnes også småkarabinere med full styrke. Disse vil nødvendigvis være vanskeligere å klippe, spesielt med hansker. Men til alpinklatring og tinderangling, hvor du sjelden henger etter hendene når du klipper, sparer de masse vekt. De er også populære å montere på kamkiler.