• Gratis frakt over 1500, lynrask levering og enkel retur!
x
Varenr: 370323
Evi ski

EVI 85 Fury

toppturpakke med bindinger

0,-

Lett og allsidig toppturski!
Fury er den letteste skien fra EVI Skis og henger fint på #8 Superligt-greina. Skiene er laget av nøye utvalgte kjernematerialer hvor de lettest sorterte og rettest sorterte materialene er bruk. Skiene har en full kanalfrest trekjerne og de letteste karbonfibrene er brukt.
Med sin lave vekt og generøse innsving hopper du nærmest fra sving til sving, men de er lettkjørte og stabile tross den lave vekten! Skiene er klargjort for bruk sammen med kortfeller!

Er du klar for et par superlette ski, så er det som å kjøre og gå på en planet med mindre gravitasjon!
  • SFI: 45543 (baktupp til framtupp)
  • Håndlaget på Lønset, Oppdal
  • Supperlett konstruksjon
  • Stabil tross vekten
  • Kanalfrest trekjerne
  • Nøye utvalgte kjernematerialer
  • Klargjort for bruk med kortfeller!
  • 118-86-108 mm i 176cm
Vekt - 800g i 161cm g

Hvem passer denne for?

For de som ønsker noe av det letteste man kan få tak i men likevel en allsidig ski!
EVI er ski designet og produsert på Øverlønset i Oppdal av skimaker Endre Hals.

Geometri
Den viktigste faktoren hos en god ski er geometri og konstruksjon. Endre Hals har gjennom en årrekke utviklet og finjustert den perfekte ski-geometri, og er stadig i utvikling.

Kjerner
Skikjernene som blir brukt i alle ski fra EVI er laget av håndsorterte materialer, og laminert på in-house. Kjernene få innsvin og taper, slik at den ytterstrengen i laminatene får et større innslag av hele fiber. Det gir bedre kvalitet i både konstruksjon og kjøreegneskaper. Limtreet blir kappet opp i mange smale emner, hvor nærmeste par blir speilvendt og limt sammen til kjerne. Hele kjernen er da symmetrisk utformet. Et par ski består av de samme ask- og poplar-plankene.

Kompositter
EVI legger mye arbeid ned i hvordan de lager fiber-komposittene som blir brukt på skiene. Alle glass- og karbon-fiber materialene er lagt og orientert etter egne spesifikasjoner og avviket er minimalt! EVI lager sine egne pre-preg laminater, for å ha full kontroll på alle steg av produksjonen.

Grafikk
Grafikken som blir brukt på skiene gjøres med en teknikk enklest sammenlignet med tatovering, hvor grafikken trenger gjennom materialene på skien og binder seg til polymer-molekylene.

Ski Flex Index / SFI
SFI er en skala som beskriver fleksen i skien. Skien deles opp i 5 soner hvor hver av sonene får en fleksgrad. Endre Hals har gjennom en årrekke undersøkt over 500 par ski og kommet frem til en skala som beskriver skiens fleks. Tallet 5 er middelverdien.

Nockers
Nockers er enkelt forklart vektlodd som skrues i rockerovergangene på skien. Loddene veier 200g hver, og øker egenvekten til skien med 400g pr ski og forvandler en lett toppturski til en kjøresterk frikjøringsski.

Kortfell
Kortfellen gir en raskere ski på tur opp med vektbesparelse. Mindre friksjon mot underlaget gjør at skien glir enklere og man bruker mindre krefter på tur opp. Et enkelt og genialt festesystem gjør det enkelt å feste og ta av fellene.
Midtbredde: 80-90mm
Sesong: v 2324 vpg
Alder og kjønn: Dame, Herre
Bærekraft: Miljøvennlig produksjon, Rettferdig handel, Varer lengre
Sentrale funksjoner
  • Lettvekter
  • 86mm midje
  • 900g i 171cm
Lengde 171cm 176cm
Bredde fremtupp 118mm 118mm
Bredde midje86mm86mm
Bredde baktupp108mm108mm
Svingradius 16m 17m
Rockerlengde 30% 30%
Vekt pr ski 900g 950g
Varer lengre

Det er mer bærekraftig å velge produkter som varer lengre, fordi det reduserer behovet for hyppig utskiftning, og dermed ressursbruken og avfallsproduksjonen. Når produkter har en lengre levetid, krever det også færre råvarer og energi for å produsere nye ting, og det blir mindre avfall som må håndteres eller resirkuleres. Langvarige produkter kan også spare forbrukere penger over tid, da de slipper å kjøpe nye produkter så ofte. Samtidig gir produkter med høy kvalitet og lang levetid en bedre opplevelse for brukeren, noe som kan føre til økt tilfredshet over tid.

Rettferdig handel

Rettferdig handel er bærekraftig fordi det støtter et rettferdig og anstendig arbeidsmiljø og sikrer at produsenter i utviklingsland får en rimelig pris for produktene sine. Rettferdig handel kan bidra til å redusere fattigdom og fremme økonomisk utvikling i disse landene, samtidig som det reduserer avhengigheten av utnyttende arbeidspraksis og miljøødeleggelser. Ved å kjøpe varer fra rettferdig handelsorganisasjoner, kan forbrukere være trygge på at produktene er produsert under humane arbeidsforhold og med respekt for miljøet. Dette kan også oppmuntre til økt bevissthet om viktigheten av bærekraftig forbruk og produksjon, og oppfordre andre til å ta lignende valg.

Miljøvennlig produksjon

Det er viktig å velge produkter som er laget med miljøvennlig produksjon for å redusere miljøbelastningen og fremme en mer bærekraftig produksjon. Miljøvennlig produksjon kan innebære bruk av fornybar energi, reduksjon av avfall og utslipp, og bruk av bærekraftige produksjonsmetoder og materialer. Ved å velge slike produkter kan forbrukere bidra til å støtte mer ansvarlig og bærekraftig produksjon og fremme en mer bærekraftig livsstil.

Siste 30 dager

Tilpass og kjøp

Ski
search
Toppturbinding
search
Feller
Valgfri
Tilbehør
Valgfri
Skarejern
Valgfri
Skibag
Valgfri
Skistropp
Valgfri
Stopper til G3 Zed
Valgfri
Stopper til Marker Alpinist
Valgfri
Stopper til Dynafit Superlite 150
Valgfri
Fellevoks
Valgfri